Degradatie FC Groningen komt dichterbij na verlies bij RKC

Kramer juicht zoals Kramer kan juichen
Kramer juicht zoals Kramer kan juichenANP
FC Groningen lijkt nauwelijks nog te kunnen ontsnappen aan degradatie uit de Eredivisie. De formatie van trainer Dennis van der Ree verloor zaterdagavond met 2-1 bij RKC Waalwijk, dat wel bezig is aan een goed seizoen. Als een na laatste op de ranglijst heeft Groningen nu al een achterstand van 8 punten op nummer 16 FC Emmen.

Het duel ontbrandde eigenlijk pas na ruim een uur. Michiel Kramer zette de thuisploeg in de 64e minuut op voorsprong, op aangeven van Pelle Clement. Maar 3 minuten later was het alweer gelijk dankzij Ricardo Pepi. De Amerikaan kopte raak na een voorzet van Nordin Musampa.

Vlak voor tijd kwam RKC opnieuw op voorsprong. Weer was Kramer de doelpuntenmaker. Nu scoorde de spits uit een strafschop, toegekend na een op het oog totaal onnodige overtreding van doelman Michael Verrips op Julen Lobete.

Paar kansjes

In de openingsfase waren er al wel een paar kansjes geweest voor FC Groningen. Zo schoot Pepi voorlangs en zag Daleho Irandust zijn inzet gekeerd door de Waalwijkse doelman, Etienne Vaessen.

Daarna drong vooral de thuisclub aan. Florian Jozefzoon miste een (bijna) niet te missen kans, door in de tegenvallende eerste helft na een voorzet van Mats Seuntjens de bal op een meter van het doel onder zijn voet door te laten glippen. Clement schoot net naast, ook na inleidend werk van Seuntjens.