Emmen drukt Cambuur en Groningen dieper in de problemen met zege in blessuretijdANP
FC Emmen heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie door de uitwedstrijd tegen Cambuur te winnen. In Leeuwarden werd het 1-2, door een doelpunt in blessuretijd van aanvoerder Jeroen Veldmate, die raak kopte uit een vrije trap.

Halverwege de tweede helft nam Cambuur de leiding via Mitchel Paulissen, die met een kopbal scoorde op aangeven van Daniël van Kaam. Het doelpunt zorgde voor grote blijdschap bij de Friezen, die dit seizoen pas vier keer hebben gewonnen. Tien minuten na het doelpunt kwam de ploeg uit Emmen echter langszij. Ahmed El Messaoudi schoot raak vanaf de rand van het 16-metergebied. De goal van Veldmate in blessuretijd werd gevierd met een leeg uitvak.

8 punten

Cambuur en FC Emmen zijn de clubs met het laagste aantal gemaakte doelpunten. Cambuur scoorde pas voor de 21e keer, voor FC Emmen staat de teller op 25 doelpunten.

FC Emmen vergrootte de voorsprong op hekkensluiter Cambuur tot 8 punten. Het gat met FC Groningen is nu 7 punten.