Emmen heeft weinig moeite met NAC en treft Almere City in de finale van de play-offs

Tussenstand
TussenstandFlashshare
Emmen heeft de finale van de play-offs gehaald en kan zich nog altijd handhaven. In een wedstrijd met weinig kansen werd het uiteindelijk 2-0 voor Emmen. In totaal werd het 4-1, in Breda wonnen ze namelijk met 2-1. In de finale is Almere City de tegenstander, de eerste wedstrijd is dinsdag.

Eerste helft

In het eerste kwartier was het vooral aftasten. Emmen hoefde niet en NAC kon nog niet. Er waren dan ook nog geen benoemenswaardige kansen. Na 24 minuten kreeg NAC een grote kans. Jort van der Sande kreeg een lange bal en kopte deze richting de tweede paal. Verdediger Miguel Araujo haalde ter nauwernood weg. Na 44 minuten dachten de bezoekers op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Ezechiel Banzuzi werd afgekeurd wegens buitenspel. Verder gebeurde er weinig en gingen de ploegen de kleedkamers opzoeken met een brilstand.

Ook in de statistieken is te zien dat er weinig tot geen kansen waren. Emmen schoot twee keer en had een xG (expected goals) van 0.34 en NAC had een schot meer en een xG van 0.17.

Tweede helft

In de tweede helft veranderde er op het begin heel weinig. Pas na een kwartier kwam de eerste grote kans. Dat was ook de grootste kans van de wedstrijd. Mark Diemers gaf een goede steekpass door de as en zette Jeremy Antonisse alleen voor de keeper. Hij kon alleen niet afdrukken en hield NAC daarmee in leven. Twee minuten later was het wel raak voor Emmen. Richairo Zivkovic knalde de bal in de verre hoek op de rand van de zestien. Via de paal via de bal binnen, een prachtig doelpunt. Na het doelpunt was het wachten op de 2-0 van Emmen. NAC was niet bij machten om tot goede kansen te komen. Lorenzo Burnet kreeg in de 73e minuut een kans toen hij mee naar voren ging, maar zijn schot werd gestopt door de keeper. In de corner die volgde ging de bal op de paal. Tien minuten voor tijd kreeg een goede kans op de gelijkmaker. Elias Omaersson zette goed voor aan de linkerkant, maar de bal werd in het midden van de goal gekopt en was dus een makkelijke prooi voor Mickey van der Hart.

In de allerlaatste seconde verwende Emmen het publiek nog. De man die dat deed was Jasin-Amin Assehnoun. Hij schoot de bal buiten de 16 geweldig in de verre hoek.