Eredivisiekoploper Sparta heeft strafschop nodig om gelijk te spelen tegen NEC

Kitolano (l) en Saito vieren de gelijkmaker
Kitolano (l) en Saito vieren de gelijkmakerANP
Sparta is ook na de vierde speelronde nog zonder nederlaag in de Eredivisie. De Rotterdammers speelden op Het Kasteel met 1-1 gelijk tegen NEC. Sparta staat na vier wedstrijden aan de leiding met 8 punten.

Dirk Proper opende in de tweede helft de score voor de bezoekers. Joshua Kitolano maakte uit een strafschop gelijk voor Sparta.

Statistieken Sparta - NEC
Statistieken Sparta - NECFlashshare

Sparta begon voor het eerst sinds september 1987 als koploper van de Eredivisie aan een wedstrijd. De Rotterdammers wonnen twee uitduels en speelden met 2-2 gelijk tegen landskampioen Feyenoord. NEC haalde in de vorige speelronde de eerste punten. De Nijmegenaren wonnen met 3-0 van RKC.

Neghli

De Rotterdammers begonnen met Camile Neghli als vervanger van de vertrokken Vito van Crooij. Neghli kreeg de eerste kans voor de thuisploeg. NEC kreeg een mogelijkheid via Magnus Mattsson, maar doelman Nick Olij bracht redding. De Nijmegenaren kwamen na de rust op voorsprong. Een schot van een speler van NEC werd niet goed weggewerkt, waarop Proper met de bal richting het doel van Olij ging en ongehinderd kon binnenschieten.

De cijfers voor Sparta en NEC
De cijfers voor Sparta en NECFlashshare

Sparta zette daarna druk. Coach Jeroen Rijsdijk bracht Pelle Clement en Charles-Andreas Brym. Koki Saito kopte net naast het doel van Jasper Cillessen. Clement werd na een steekballetje in het strafschopgebied aangetikt door Youri Baas, waarop Kitolano de strafschop benutte.