Erwin van de Looi begint bij Heracles Almelo met uitzege op RKC Waalwijk

Heracles neemt de drie punten mee naar Almelo
Heracles neemt de drie punten mee naar AlmeloANP
Heracles Almelo heeft in de eerste Eredivisiewedstrijd na de winterstop drie kostbare punten verdiend door met 2-1 de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk te winnen. Het was de eerste zege voor Heracles na drie nederlagen op rij. De winst was ook een mooie binnenkomer voor trainer Erwin van de Looi, die voor het eerst op de bank zat bij Heracles als opvolger van de ontslagen John Lammers. In de stand klommen de Tukkers naar voorlopig de twaalfde plaats.

Heracles kreeg tegen het einde van de eerste helft ietwat gelukkig een strafschop. Scheidsrechter Rob Dieperink zag dat Sven Sonnenberg de bal op de arm van RKC-verdediger Aaron Meijers kopte en wees resoluut naar de stip. Emil Hansson schoot raak en zette de bezoekers op voorsprong.

Direct daarna werden vanuit het publiek bekers bier op het veld gegooid. Het leidde in het eerste Eredivisieduel van 2024 al tot een tijdelijk stilleggen van de wedstrijd. Arbiter Dieperink volgde daarbij de regels van de KNVB tegen het supportersgeweld in het betaald voetbal.

Strafschop

RKC kreeg in de tweede helft ook een strafschop. Na ingrijpen van de VAR, die had gezien dat een schot van Julian Lelieveld de arm van Hansson had geschampt. Michiel Kramer schoot de penalty erin en bracht de thuisclub op 1-1. Heracles antwoordde vrijwel meteen via een kopgoal van Mario Engels: 1-2. RKC kwam daarna een aantal keren gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker, maar de uitblinkende doelman Michael Brouwer voorkwam die.