Etienne Vaessen bij kennis na incident en naar ziekenhuis gebracht

Bijgewerkt
Etienne Vaessen
Etienne VaessenANP
Etienne Vaessen is in de slotfase van het duel met Ajax gereanimeerd op het veld. Dat gebeurde na een botsing met aanvaller Brian Brobbey van de bezoekers. Vaessen was even bewusteloos en is inmiddels weer bij kennis en naar een ziekenhuis gebracht.

Vaessen raakte in de 84e minuut geblesseerd. Ajax leidde op dat moment met 3-2 in Waalwijk. De wedstrijd werd definitief gestaakt omdat sommige spelers van RKC niet meer in staat waren om verder te spelen. De KNVB moet nu beslissen wat er met de ontmoeting gaat gebeuren. Ajax speelt donderdag een uitduel met AEK Athene in de Europa League.

Brobbey leek de bal niet helemaal goed aan te nemen. In een poging nog te scoren, raakte de spits de keeper van RKC op zijn linkerslaap. Vaessen was meteen bewusteloos en veel van zijn medespelers reageerden geschokt. Sommige voetballers lieten hun emoties de vrije loop. Ze raakten nog meer in paniek toen Vaessen werd gereanimeerd.

Vaessen werd na zo'n 5 minuten met een brancard van het veld gedragen. Meerdere ooggetuigen zagen dat de doelman bij kennis was toen hij in een ziekenauto werd gedragen. RKC heeft nog geen mededelingen over de aard van de blessure van Vaessen gedaan.