Excelsior boekt ruime zege op Heerenveen en wint na drie maanden weer eens

Lazaros Lamprou viert de 3-0
Lazaros Lamprou viert de 3-0Profimedia
Excelsior heeft na lange tijd een wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. De Rotterdammers deden dat tegen sc Heerenveen op overtuigende wijze: 3-0. De score had nog hoger uit kunnen vallen.

Excelsior versloeg Sparta op 1 oktober met 2-1. Van de tien duels daarna eindigden er vijf in een gelijkspel en vijf in een nederlaag.

Tegen Heerenveen lag het initiatief vanaf het begin bij het elftal van trainer Marinus Dijkhuizen, die vorige week zijn contract verlengde. Couhaib Driouech zette Excelsior in de 18e minuut op voorsprong. De aanvaller dook na een goede loopactie op bij de eerste paal en scoorde op aangeven van Troy Parrott. De Ier Parrott was enkele minuten later zelf trefzeker. Hij profiteerde van miscommunicatie tussen Patrik Wålemark en Denzel Hall. Hall dacht dat de bal van Wålemark was bedoeld voor keeper Andries Noppert. Parrott pikte de bal op en schoof binnen (2-0).

Basisopstellingen en spelersbeoordelingen Excelsior - Heerenveen
Basisopstellingen en spelersbeoordelingen Excelsior - HeerenveenFlashshare

Eigen doel

Na een half uur werd het bijna 3-0. Heerenveen-aanvoerder Sven van Beek kopte de bal bijna in eigen doel (lat). In de rebound raakte Noah Naujoks van dichtbij, ook met zijn hoofd, de paal. Kenzo Goudmijn trapte de bal daarna over.

Heerenveen-trainer Kees van Wonderen haalde Wålemark en Anas Tahiri nog voor de rust naar de kant. De wissels veranderden het spelbeeld niet. Lazaros Lamprou zorgde in de 63e minuut voor de derde treffer en de eindstand, nadat hij de bal uit een hoekschop voor zich kreeg.

Excelsior en sc Heerenveen hebben na achttien speelronden allebei 20 punten en staan daarmee negende en tiende.