Excelsior pakt belangrijk punt in strijd om lijfsbehoud tegen matig Heerenveen

Heerenveen werd nauwelijks gevaarlijk
Heerenveen werd nauwelijks gevaarlijkANP
Excelsior heeft in Friesland een punt gepakt in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. Bij de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen bleef het 0-0. De Rotterdammers kregen in het Abe Lenstra-stadion de meeste kansen, maar slaagden er niet in deze te benutten.

Excelsior stijgt dankzij het gelijkspel met 29 punten naar de vijftiende plaats. Hiermee zou Excelsior de nacompetitie ontlopen. Concurrent FC Emmen, dat zestiende staat met 28 punten, komt zondag nog in actie tegen AZ.

Heerenveen deed voor eigen publiek slechte zaken in de strijd om de achtste plaats, die recht geeft op het spelen van de play-offs om Europees voetbal. De Friezen hebben nu 1 punt meer dan concurrent RKC Waalwijk, dat zaterdagavond speelt tegen FC Utrecht.

Kansen

Excelsior kreeg in de eerste helft de beste kansen. In de 7e minuut ging een kopbal van Siebe Horemans net over het doel. Na een half uur spelen werden de Friezen gevaarlijk. Ché Nunnely leek topscorer Sydney van Hooijdonk in stelling te kunnen brengen, maar zijn voorzet werd op het laatste moment onderschept. Daarna voorkwam Pawel Bochniewicz tot twee keer toe een Rotterdamse treffer.

In het begin van de tweede helft was Excelsior opnieuw dichtbij een treffer. Maar Kik Pierie kon niet scoren uit de hoekschop van Julian Baas. Daarna bleven de Rotterdammers op zoek naar een doelpunt. Maar onder anderen Baas en Reda Kharchouch konden de Friese doelman niet passeren. In de slotminuten was Heerenveen nog gevaarlijk, maar het bleef 0-0.