FC Groningen behoudt ongeslagen status na late comeback tegen Feyenoord

Feyenoord-aanvoerder Quinten Timber baant zich een weg langs Johan Hove en Stije ResinkProfimedia
Feyenoord heeft FC Groningen niet de eerste nederlaag van het seizoen toe weten te dienen. In de Euroborg wist de thuisploeg een 0-2 achterstand volledig weg te werken na twee late goals: 2-2.

Feyenoord begon met Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten en met zomeraankoop Jordan Lotomba als rechtsback. Middenvelder Chris Nadjé maakte zijn basisdebuut en verving de geschorste Ramiz Zerrouki.

Groningen en Feyenoord begonnen de wedstrijd met fris optimisme, maar het waren de bezoekers die de eerste slag toedienden. Wel met behulp van de thuisploeg: een Feyenoord-corner werd door Groningen-spits en promotieheld Thom van Bergen in eigen doel geknikt na een ruim halfuur.

Comeback

Diep in de tweede helft zorgde Igor Paixão voor de ogenschijnlijke knock-out met de 0-2 na slordig verdedigend werk van de Groningers. Brynjolfur Willumsson, die Luciano Valente na 68 minuten verving, bracht de spanning echter terug met een knappe goal van afstand in de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

Met vijf minuten blessuretijd op de klok zette de ploeg van trainer Dick Lukkien alles op alles voor een punt en beloonde het zichzelf voor de noeste arbeid: Willumsson stond aan het uiteinde van een voorzet van Finn Stam en kopte de bal strak in de linkerhoek voor de gelijkmaker en het punt voor de nog ongeslagen thuisploeg.

FC Groningen zet het seizoen volgende week zondag voort bij aartsrivaal sc Heerenveen, Feyenoord wacht twee thuisduels in drie dagen tijd: Bayer Leverkusen komt op bezoek in Rotterdam, NAC Breda-thuis volgt drie dagen later.