FC Twente blijft door zege op Heerenveen in spoor van PSV

Michel Vlap en Twente vieren de 1-0
Michel Vlap en Twente vieren de 1-0ANP
FC Twente blijft door een zege op sc Heerenveen in het spoor van koploper PSV. De ploeg van coach Joseph Oosting won met 1-0 en komt daardoor op 18 punten, 3 minder dan de Eindhovenaren die nog zonder puntenverlies zijn.

Twente leed vorig weekend bij RKC Waalwijk de eerste nederlaag. De ploeg van Oosting herstelde zich woensdag met een zege op Vitesse. De trainer hield de ploeg vrijwel ongewijzigd. Alleen Manfred Ugalde had een basisplaats, waardoor Ricky van Wolfswinkel op de bank begon.

Heerenveen verloor de laatste vier wedstrijden en coach Kees van Wonderen had zijn elftal in vergelijking met het duel met Excelsior achterin gewijzigd met basisplaatsen voor Hussein Ali en Pawel Bochniewicz. De Friezen gaven in de eerste helft niet veel weg. Beide ploegen leden veel balverlies en kansen waren schaars. Sem Steijn zag een inzet gekeerd worden door Bochniewicz.

Na de rust bracht Oosting Carel Eiting in de ploeg. Michal Sadilek schoot op doel en meteen daarna ging een schot van Patrik Walemark aan de andere kant voorlangs. Een treffer van Luuk Brouwers werd wegens buitenspel afgekeurd. Michel Vlap, oud-speler van Heerenveen, opende na ruim een uur de score voor de thuisploeg met een schot van afstand. Doelman Andries Noppert zag het schot te laat.

Van Wonderen bracht Syb van Ottele, Anas Tahiri en Ion Nicolaescu in de hoop daarmee de vijfde nederlaag op rij te voorkomen. Maar de invallers konden de gelijkmaker niet forceren.