FC Twente blijft foutloos dankzij volwassen zege bij jeugdig FC Volendam

Ook Damon Mirani kon het verschil niet maken voor FC Volendam
Ook Damon Mirani kon het verschil niet maken voor FC VolendamANP
FC Twente heeft zonder veel moeite gewonnen bij een jeugdig FC Volendam. De Noord-Hollanders verschenen in de Eredivisie niet eerder met zo'n jong elftal aan de aftrap, met een gemiddelde leeftijd van nog geen 22 jaar. Twente won door doelpunten van Sem Steijn en Ricky van Wolfswinkel (0-2), na donderdag in de Conference League nog te zijn uitgeschakeld door Fenerbahçe.

Volendam raakte op de slotdag van de transfermarkt Carel Eiting kwijt aan FC Twente. De club wilde de middenvelder eigenlijk niet laten gaan, waarop de voormalig Ajacied naar de arbitragecommissie van de KNVB stapte. In tweede instantie gaf die Eiting gelijk. De middenvelder was er zondag nog niet bij tegen zijn oude club.

Twente was in de eerste helft gevaarlijker, maar via de 18-jarige Garang Kuol kwam Volendam ook twee keer dicht bij een treffer. Steijn, in het vorige competitieduel met PEC Zwolle (3-1-winst) ook al trefzeker, zette de bezoekers 10 minuten voor rust op voorsprong. Het schot van de middenvelder belandde via Volendam-verdediger Damon Mirani in het doel.

Van Wolfswinkel

Scheidsrechter Richard Martens gaf Twente een kwartier voor tijd een strafschop na een sliding op de bal, maar na het bekijken van de beelden draaide Martens die beslissing terug. 4 minuten later maakte invaller Van Wolfswinkel koeltjes alsnog de 2-0.

Twente is na drie duels nog foutloos, Volendam pakte nog geen punt.