FC Twente boekt ruime, maar ietwat geflatteerde zege op bezoek bij Almere City

Sem Steijn zorgde voor een 0-2 voorsprong bij de rust
Sem Steijn zorgde voor een 0-2 voorsprong bij de rustPro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia
FC Twente heeft in speelronde 6 van de Eredivisie een ruime uitoverwinning geboekt bij Almere City FC. In het Yanmar Stadion werd het maar liefst 0-5, waar met name de eerste helft de thuisploeg toch het betere van het spel had.

Sem Steijn opende de score in de negende minuut. Hij plaatste een kopbal tegendraads knap in de verre hoek uit een puike voorzet van Bart van Rooij. De 22-jarige Hagenees nam in de blessuretijd van de eerste helft ook de 0-2 voor zijn rekening, door een povere onderschepping werd de bal panklaar gelegd voor zijn schot vanaf randje zestien, die prima de rechterkruising in ging. Het was een zure ruststand voor Almere, dat het betere van het veldspel had en door gemiste kansen van onder andere Thomas Robinet, Junior Kadile en Kornelius Hansen met lege handen stond.

Sam Lammers was degene die na 10 minuten spelen in de tweede helft de stand verder uitbreidde. Hij ontving een pass van Anass Salah-Eddine en creëerde goed ruimte voor zichzelf, waarna hij doelman Nordin Bakker kansloos liet. In de 73e minuut scoorde de ingevallen Ricky van Wolfswinkel de vierde voor FC Twente. Zijn schot werd in de eerste instantie geblokkeerd door een verdediger, maar uit de rebound kreeg hij de bal door de benen van Hansen in de verre hoek. Twee minuten later was het 0-5 door een solo van Salah-Eddine, die een fijne pass ontving van Mees Hilgers en zonder problemen de zestien introk, waar hij met links om Bakker heen krulde.

Zo boekte Twente zijn eerste overwinning sinds 10 augustus en stijgt het naar de vierde plek op de ranglijst met 11 punten. Almere blijft steken op de 17e plek en heeft na zes wedstrijden nog altijd maar twee punten.