FC Twente heeft het lang lastig met PEC Zwolle, maar pakt uiteindelijk drie putnen

Sem Steijn heeft net de 2-1 gescoord
Sem Steijn heeft net de 2-1 gescoordANP
FC Twente heeft ook de tweede competitiewedstrijd in winst omgezet. De ploeg van trainer Joseph Oosting had het in de eigen Grolsch Veste lang lastig met het gepromoveerde PEC Zwolle, maar Sem Steijn schoot een kwartier voor tijd de 2-1 binnen. In de blessuretijd vloog een vrije trap van Michel Vlap via de paal en Zwolle-keeper Jasper Schendelaar ook nog in het doel, waardoor het 3-1 werd.

Twente begon de Eredivisie vorige week met een zege bij nieuwkomer Almere City FC (1-4). De ploeg van Oosting won ook drie van de vier wedstrijden in de voorrondes van de Conference League. FC Twente rekende donderdag in Letland af met Riga FC (0-3) en plaatste zich zo voor de play-offs, waarin de Turkse topclub Fenerbahçe wacht. Komende donderdag is het eerste duel in Istanbul, de return in Enschede volgt een week later.

FC Twente begon tegen PEC Zwolle met de broers Daan en Mats Rots in de basis. De 17-jarige verdediger Mats mocht voor het eerst starten. Zijn vijf jaar oudere broer Daan leidde in de 18e minuut de openingstreffer van Michal Sadílek in.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Strafschop

Ferdy Druijf trok de stand na ruim een half uur gelijk uit een strafschop. Oosting moest in de eerste helft al twee wissels doen, omdat Youri Regeer en Joshua Brenet geblesseerd uitvielen.

Na rust kregen beide ploegen heel wat kansen. Steijn liet twee schietkansen onbenut, maar in de 76e minuut was het wel raak voor de middenvelder toen hij de bal op 5 meter van het doel voor zijn voeten kreeg. FC Twente boekte zo weer een zege.