FC Twente herstelt zich van verlies bij RKC en staat derde na winst op Vitesse

FC Twente viert de 1-0 van Sem Steijn
FC Twente viert de 1-0 van Sem SteijnANP
FC Twente heeft zich in de Eredivisie hersteld van de nederlaag van afgelopen weekeinde tegen RKC Waalwijk (1-0). De Enschedeërs wonnen de inhaalwedstrijd tegen Vitesse met 1-0 en namen daardoor de derde plaats weer over van Feyenoord. Voor Vitesse betekende het de vijfde achtereenvolgende nederlaag in de competitie.

Aanvaller Manfred Ugalde had wat lichte blessureklachten en startte daarom op de reservebank. Ricky van Wolfswinkel mocht in zijn plaats meedoen. Vitesse-trainer Phillip Cocu miste Mathijs Tielemans en Amine Boutrah en zag verdediger Nicolas Isimat-Mirin in de warming-up wegvallen. Na een klein kwartier spelen raakte ook aanvaller Fodé Fofana nog geblesseerd.

Twente opende kort voor rust de score. Sem Steijn stond vrij in het zestienmetergebied en schoot, op aangeven van Daan Rots, met links raak. Middenvelder Steijn scoorde tot nu toe in alle drie de thuiswedstrijden en met vier doelpunten is hij topscorer van FC Twente. Vitesse leek in de blessuretijd van de eerste helft via invaller Said Hamulic gelijk te maken, maar die treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.