FC Twente in eigen huis in inhaalduel relatief eenvoudig langs sc Heerenveen

Sem Steijn scoorde met een prachtige omhaal de 2-0 voor FC Twente
Sem Steijn scoorde met een prachtige omhaal de 2-0 voor FC TwenteProfimedia / Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial
FC Twente heeft de inhaalwedstrijd tegen sc Heerenveen in de Grolsch Veste met 2-0 gewonnen van sc Heerenveen en is daarmee geklommen naar de zesde plek van de Eredivisie. Het was de eerste officiële zege in ruim een maand en het eerste 'clean sheet' van deze competitie voor Twente. De Friezen staan met 4 punten uit vijf duels op plek 14 van de ranglijst.

FC Twente was sinds 10 augustus al zonder overwinning, terwijl sc Heerenveen de 9-1 nederlaag van afgelopen weekend tegen AZ nog had te verwerken. In de openingsfase van het duel was duidelijk dat de thuisclub het meeste aanspraak zou maken op een overwinning.

Sem Steijn benutte halverwege de eerste helft een strafschop nadat de VAR ruim de tijd had genomen om de beelden te bestuderen. Diezelfde Steijn maakte er zes minuten voor de pauze op prachtige wijze ook nog 2-0 van met een omhaal.

Juichen

In de tweede helft zette het spelbeeld zich door en leek Mitchell van Bergen na een droogte van tachtig wedstrijden dan toch eindelijk weer eens een doelpunt te maken. Bij de inspeelpass stond hij echter buitenspel en zo maakte het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter het juichen overbodig.

Goalgetters Twente-Heerenveen
Goalgetters Twente-HeerenveenFlashsha.re

Twente ontsnapte aan de overzijde aan de aansluitingstreffer met een verre bal op de bal van Jacob Trenskow achter de veel te ver uitgekomen doelman Lars Unnerstall. In het vierde kwart van de wedstrijd gebruikten de beide trainers alle resterende wisselmogelijkheden, maar kwam er in de score geen verandering meer.

Midweeks

De 2-0 overwinning is voor FC Twente een opsteker in de aanloop naar het aankomende speelweekend, waarin de uitwedstrijd tegen Almere City FC wacht. Midweeks volgt de start van de competitiefase van de UEFA Europa League met een uitwedstrijd bij Manchester City. Voor sc Heerenveen staat zondagmiddag om 12.15 uur de noordelijke clash met FC Groningen op het programma.