FC Twente in eigen huis niet verder dan gelijkspel tegen PEC Zwolle

Sam Lammers baalt na een gemiste kans
Sam Lammers baalt na een gemiste kansProfimedia
FC Twente heeft opnieuw puntenverlies geleden. In eigen huis kwam het niet voorbij PEC Zwolle: 1-1.

Bij PEC was er een basisplaats voor Jamiro Monteiro, die zes jaar geleden de overstap van Heracles naar de Franse Ligue 2 maakte en via de Amerikaanse MLS en de Turkse Super Lig terugkeerde in de Eredivisie.

Zwolle-spits Dylan Vente kwam in de achtste minuut tot scoren nadat hij slim uit de rug van verdediger Max Bruns liep en koel bleef oog-in-oog met Twente-doelman Lars Unnerstall.

Twente ging op jacht naar de gelijkmaker, kreeg goede kansen, maar ging met een 1-0-achterstand de rust in.

Na rust bleef Twente druk zetten. Met Michel Vlap voor Bruns en Ricky van Wolfswinkel voor Sam Lammers wisselde trainer Joseph Oosting aanvallend en pro-actief.

Gelijkmaker

Het leverde vrijwel direct resultaat op toen Sem Steijn in de 64e minuut bij de tweede paal een corner binnen werkte na mistasten van PEC-doelman Jasper Schendelaar, die verder een zeer sterke wedstrijd keepte.

PEC hield in het restant van de wedstrijd stand en Twente liep voor de derde keer op rij tegen puntverlies aan. De eerste vier wedstrijden leverden vijf punten op voor de Enschedeërs.

De Zwollenaren, die Younes Namli als invaller zagen terugkeren staan na vier wedstrijd op vier punten.