FC Twente is in Waalwijk veel te sterk voor RKC

Sem Steijn, Julio Pleguezuelo, Gijs Smal en Ramiz Zerrouki vieren de 0-5
Sem Steijn, Julio Pleguezuelo, Gijs Smal en Ramiz Zerrouki vieren de 0-5ANP
FC Twente heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De ploeg van trainer Ron Jans was in Waalwijk veel te sterk voor RKC: 0-5.

FC Twente sluit de competitie komende zondag af met een thuiswedstrijd tegen Ajax. De club uit Enschede weet nu al dat het als nummer 5 van de competitie aan de play-offs voor een ticket voor de voorronden van de Conference League mag deelnemen.

FC Twente heeft al acht competitietreffers meer gemaakt dan in het hele vorige seizoen. De club heeft op dit moment ook de minst gepasseerde defensie van alle ploegen in de Eredivisie.

Ramiz Zerrouki

Gijs Smal opende in de 10e minuut de score. Etienne Vaessen, de doelman van RKC, kreeg een schot van Virgil Misidjan onvoldoende onder controle. Hij was vervolgens kansloos op een inzet van de linksback. Manfred Ugalde maakte in de 34e minuut het tweede doelpunt voor FC Twente. De aanvaller vierde zijn zevende competitietreffer van dit seizoen.

Ramiz Zerrouki, volgend seizoen actief voor Feyenoord, tekende in de 49e minuut voor de derde treffer van FC Twente. Michal Sadílek en Julio Pleguezuelo maakten in de slotfase het vierde en vijfde doelpunt in een eenzijdige wedstrijd.