FC Twente laat finaleplaats geen moment in gevaar komen in galavoorstelling: 4-0

Bijgewerkt
FC Twente leidt over twee wedstrijden nu met 6-1
FC Twente leidt over twee wedstrijden nu met 6-1ANP
FC Twente heeft zeer overtuigend de finale bereikt van de play-offs voor deelname aan Europees voetbal. sc Heerenveen werd zondagmiddag met 4-0 verslagen en was donderdag ook al met 2-1 te sterk. Vanavond om 18.00 uur strijden Sparta en Utrecht om het andere finaleticket.

Verdediger Bochniewicz (geblesseerd) en middenvelder Olsson (gepasseerd) ontbraken in de basiself bij Heerenveen en werden vervangen door respectievelijk Bruma en Van Amersfoort.

Opstellingen
OpstellingenFlashscore.nl

In eigen huis kwam FC Twente goed uit de startblokken en dwong het Heerenveen-doelman Noppert al snel tot een eerste redding. De Friese gasten hadden duidelijk als insteek om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven en pas in het verloop van de wedstrijd extra aanvallende risico’s te gaan nemen. De opdracht was immers behoorlijk overzichtelijk: een verschil van ‘slechts’ één doelpunt goedmaken. De thuisclub ging daar overduidelijk niet aan meewerken en Michel Vlap tekende binnen een kwartier het eerste doelpunt van de wedstrijd aan: 1-0.

Voorstelling

Nog in het eerste kwart van de wedstrijd leek FC Twente de wedstrijd al in het slot te gooien. Deze keer was het een inzet van Michel Vlap, die in de rebound door aanvoerder Robin Pröpper werd binnen geknikt: 2-0. Zo dreigde het een lange middag te worden voor de gasten en een juist een galavoorstelling voor de thuisclub, die als vijfde eindigde in de reguliere competitie. Na een zeer fraai uitgevoerde counter bepaalde Joshua Brenet de ruststand op 3-0. En zo zou de tweede helft puur nog voor de statistieken gespeeld gaan worden.

De tweede helft verliep dan ook zoals verwacht kon worden. Na een drievoudige wissel bij de ploeg uit Friesland wisselde ook trainer Ron Jans, na ruim een kwartier, drie keer tegelijk. Voor de beide doelen viel niet heel veel meer te beleven en de sfeer op de tribunes werd ook wat joliger. Iedereen wist dat komende zondag, 11 juni, opnieuw een thuiswedstrijd op het programma zal staat voor FC Twente. Daarin zal Sparta of Utrecht dan de tegenstander zijn.

Publiekswissel

Toen Sydney van Hooijdonk zijn publiekswissel had gekregen voor de duizend meegereisde fans, had trainer Kees van Wonderen wel definitief de handdoek in de ring gegooid. Even later maakte Virgil Misidjan er 4-0 van voor de thuisclub. Die stand was ook de eindstand. FC Twente heeft nu zeven wedstrijden op rij minimaal twee goals gemaakt en lijkt in bloedvorm om donderdag en zondag af te rekenen met de winnaar van de tweestrijd tussen Sparta en Utrecht. Zondag 11 juni kan FC Twente voor het tweede seizoen op rij Europees voetbal behalen. Dit seizoen strandden de Tukkers in de kwalificatie van de UEFA Europa Conference League tegen Fiorentina.