FC Twente maakt geen fout in Grolsch Veste en boekt kleine zege op Sparta

Winst voor FC Twente in Enschede
Winst voor FC Twente in EnschedeANP
FC Twente heeft geen fout gemaakt in het thuisduel met Sparta. De nummer 3 van de Eredivisie versloeg de middenmoter in de Grolsch Veste met 2-1.

Met de overwinning komt de ploeg van Joseph Oosting op 53 punten. Nummer 2 Feyenoord heeft 3 punten meer, AZ volgt op 10 punten achterstand. De twee concurrenten komen zondag nog in actie.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de maandag overleden oud-bondscoach Kees Rijvers. Het erelid van Twente was in het verleden trainer en technisch directeur in Enschede.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Vlap

Twente was gewaarschuwd door het gelijkspel dat Sparta vorige week had behaald tegen AZ (1-1). Ook in Enschede hielden de Rotterdammers tijdens de openingsfase gelijke tred. Uit de eerste grote kans van het duel opende Twente echter meteen de score. Michel Vlap vond in de 21e minuut Daan Rots bij de tweede paal en de aanvaller kopte de 1-0 binnen.

Vlap kon zelf tien minuten later de voorsprong verdubbelen, maar hij wist zijn evenwicht niet te bewaren toen hij om keeper Nick Olij ging. In de slotfase van de eerste helft werkte de doelman een schot van Michal Sadílek en een kopbal van Joshua Brenet tegen het aluminium.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Slotfase

Twente was in de tweede helft opnieuw gevaarlijk via Vlap en Rots, maar het waren de invallers Myron Boadu en Anass Salah-Eddine die voor de 2-0 zorgden. Op aangeven van Salah-Eddine schoof Boadu de bal langs Olij. Sparta, dat in de tweede helft amper iets had laten zien, maakte het in de slotfase nog spannend. Pelle Clement schoot van grote afstand de 2-1 binnen, maar verder kwamen de bezoekers niet.