FC Twente na rust via Michel Vlap ruim langs FC Emmen en naar vijfde plek

Feest bij FC Twente
Feest bij FC Twente ANP
FC Twente heeft zich dankzij een 3-0-zege bij FC Emmen weer op de vijfde plaats in de Eredivisie genesteld. De ploeg van Ron Jans, al lang zeker van ten minste deelname aan de play-offs om Europees voetbal, dankte de overwinning aan doelpunten van Michel Vlap (2) en Vaclav Cerny.

Voor FC Emmen, dat in de laatste vier wedstrijden 7 punten had gepakt, blijft het een uitdaging de play-offs om promotie/degradatie te ontlopen. De ploeg van vertrekkend coach Dick Lukkien staat zestiende.

FC Twente had het initiatief in de openingsfase, maar zag FC Emmen naarmate de eerste helft vorderde brutaler worden. Het leidde tot een goede kans voor Richairo Zivkovic, die in de 23e minuut net voorlangs schoot. Aan de andere kant stuitte Cerny niet veel later op Emmen-doelman Mickey van der Hart. Diezelfde aanvaller brak nog maar eens door op rechts maar verdediger Julio Pleguezuelo kreeg de bal uit een voorzet van de Tsjech niet richting doel.

Michel Vlap

Vlap opende de score in de 69e minuut. De middenvelder schoot raak uit een vrije trap. Het was zijn tweede treffer nadat hij begin april een doelpuntloze periode van bijna een jaar had beëindigd. Zes minuten later profiteerde Cerny van slordig verdedigen. Zijn schot verdween via het been van Emmen-middenvelder Ahmed El Messaoudi in het doel. Vlap scoorde in blessuretijd nogmaals: 0-3.