FC Twente opent seizoen sterk en wint boeiend gevecht in Nijmegen

Sam Lammers was verantwoordelijk voor de 0-1 van Twente
Sam Lammers was verantwoordelijk voor de 0-1 van TwenteProfimedia
FC Twente is daags na de nederlaag in Salzburg goed begonnen aan de Eredivisie. Op bezoek bij NEC werd het 1-2 voor de Tukkers dankzij treffers van Sam Lammers en Alec van Hoorenbeeck.

Trainer Joseph Oosting wijzigde zijn ploeg op liefst vijf plekken ten opzichte van de doordeweekse nederlaag bij Red Bull Salzburg. Ricky van Wolfswinkel, Carel Eiting, Mitchell van Bergen, Anass Salah-Eddine en Mees Hilgers werden vervangen door Sayfallah Ltaief, Michel Vlap, Max Bruns en basisdebutanten Sam Lammers en Bas Kuipers.

De opstellingen en rapportcijfers
De opstellingen en rapportcijfersFlashscore

Lammers begon voortvarend aan zijn Eredivisiecarrière bij Twente: al na acht minuten legde hij de bal in het netje na een invidivuele actie van Ltaief. Twente kreeg dé kans om Twente op 0-2 te zetten, maar Van Hoorenbeeck en Kuipers vinden allebei de lat uit een corner, laatstgenoemde van geen meter afstand.

Kodai Sano reageerde twintig minuten na de openingstreffers namens NEC en zette de thuisploeg weer naast FC Twente, dat de betere ploef bleef in de eerste helft.

Met een 1-1 ruststand kwam Twente het sterst uit de pauze en wist het negen minuten na de aftrap alweer toe te slaan via Alec van Hoorenbeeck. De vervanger van Robin Pröpper stond was het eindstation van een mooie corner van Bas Kuipers en kon de bal onbedreigd inkoppen. Twente hield de druk op NEC, dat nog wel dichtbij kwam maar geen doorbraak wist te vinden. Na vier minuten extra tijd bleef het scorebord een stand van 1-2 tonen en kon Twente huiswaarts met de volle buit.