FC Twente verspeelt in extremis twee punten tegen Sparta en krijgt tweede tik op rij

Lauritsen bepaalde de eindstand op 1-1
Lauritsen bepaalde de eindstand op 1-1Profimedia
FC Twente heeft thuis tegen Sparta twee punten verspeeld in de blessuretijd. Spits Tobias Lauritsen kopte Sparta verdiend naar een punt in de 91e minuut. Sem Steijn had Twente op voorsprong gezet in de tweede helft door een rake strafschop. Zo kreeg Twente dus een tweede klap te verwerken in een week tijd, na de uitschaking in de Champions League.

FC Twente begon met Sam Lammers in de spits en dat betekende dat Ricky van Wolfswinkel op de bank zat. Steijn begon ook weer in de basis en Mitchell van Bergen begon rechts in de aanval. Bij Sparta begon Shunsuke Mito op de bank en was er een basisplaats voor Camiel Neghli.

Belabberde eerste helft

Twente kwam heel slecht voor de dag in de eerste helft en voetbalde geen een kans bij elkaar in de eerste 45 minuten. Wel hadden ze iets meer de bal, maar de voorste linie werd amper bereikt. Sparta had op voorsprong moeten komen in de Grolsch Veste toen Arno Verschueren spits Tobias Lauritsen voor de keeper zette. Maar Lauritsen schoot de bal tegen de paal na twintig minuten. Twente kreeg vlak voor de rust de beste kans via Steijn. Hij kreeg de bal op de rand van de zestien, maar schoot slap in en zag zijn inzet ver naast gaan.

Veel kansen in tweede helft

Trainer Joseph Oosting zag ook dat het totaal niet liep en kreeg in. Hij wisselde twee spelers in de rust. Daan Rots en Younes Taha kwamen erin, Sam Lammers (geblesseerd geraakt aan de arm) en Van Bergen bleven in de kleedkamer achter. Het wierp gelijk z’n vruchten af, want Twente kreeg een grote kans na twee minuten spelen in de tweede helft. Carel Eiting schoot de bal op de lat vanaf de rand van de zestien. Twente bleef aandringen en produceerde het eerste schot op doel. Anass Salah-Eddine kwam vanaf rechts naar binnen en schoot op de vuisten van Nick Olij.

Maar na 53 minuten kreeg Sparta de grootste kans. Lars Unnerstall hield van heel dichtbij de inzet van Mohamed Nassoh tegen, een hele knappe redding. Uit de corner die erop volgde kreeg Nassoh de bal opnieuw voor de voeten, maar schoot tegen de lat. Zo golfde het spel razendsnel heen en weer in het begin van de tweede helft. Na ruim een uur raakte Sparta voor de derde keer het houtwerk. Lauritsen schoot vanuit een onmogelijke positie op doel vanaf de linkerkant en zag zijn inzet op de paal belanden.

Steijn zette Twente op voorsprong tegen Sparta
Steijn zette Twente op voorsprong tegen SpartaProfimedia

Sparta redt een punt

Twente kreeg in de 73e minuut de uitgelezen kans om op voorsprong te komen, want Rots werd onderuit gehaald door Pelle Clement en daardoor kreeg Twente een penalty. Steijn ging achter de bal staan en schoot raak: 1-0. Vier minuten voor tijd kreeg Sparta een gigantische kans om er 1-1 van te maken. Verschueren kreeg de bal op een presenteerblaadje in de zestien, maar vuurde net over het doel van Unnerstall.

Sparta kreeg uiteindelijk wat het verdiende en dat was een goal. Lauritsen, die al twee keer het houtwerk raakte, kopte Sparta in de blessuretijd op gelijke hoogte. Ayoub Oufkir gaf een haarfijne voorzet vanaf rechts die werd verlengd door Lauritsen. Steijn kreeg nog een dikke kans in de laatste seconde, maar Olij redde een punt voor Sparta.