FC Twente zet goede seizoenstart door met ruime overwinning bij Fortuna Sittard

Youri Regeer juicht na zijn 0-2
Youri Regeer juicht na zijn 0-2ANP
FC Twente heeft de goede start van het seizoen opnieuw een vervolg gegeven. De Tukkers wonnen bij Fortuna Sittard met 0-3.

Twente was in Sittard een stuk sterker dan de thuisploeg. De ploeg van trainer Joseph Oosting voetbalde makkelijker dan Fortuna en creëerde meer kansen. Dat leidde na een kwartier tot de eerste goal. De Costa Ricaanse spits Manfred Ugalde kon na matig verdedigen vrij inschieten: 0-1. Vlak daarvoor was Michel Vlap al dicht bij een doelpunt na een mooi uitgespeelde aanval.

De energie waarmee Twente in de eerste helft speelde was er ook direct na rust. In minuut 48 scoorde verdediger Youri Regeer de 0-2. Met een prachtige trap van buiten het zestienmetergebied verschalkte hij Fortuna-doelman Ivor Pandur in de rechterbovenhoek en verdubbelde hij de voorsprong. Het was de eerste goal voor Regeer in dienst van Twente.

Ricky van Wolfswinkel

De uitploeg speelde de wedstrijd vervolgens gemakkelijk uit en maakte nog een derde goal. Ricky van Wolfswinkel knikte vlak voor tijd raak na een indraaiende vrije trap. Fortuna Sittard probeerde nog wat tikjes uit te delen, maar dat leidde niet tot de gewenste goals. Wel kreeg invaller Mouhamed Belkheir nog een rode kaart na ingrijpen van de VAR, waardoor Fortuna met tien man door moest.

Twente blijft met de overwinning in Limburg in het spoor van PSV en AZ. Na de interlandbreak is Heracles de tegenstander.