FC Utrecht verslaat PEC in lege Galgenwaard met sterke eerste helft

Ole Romeny en Souffian El Karouani vieren Romeny's treffer in een leeg GalgenwaardProfimedia
Zonder ook maar één toeschouwer in de Galgenwaard heeft FC Utrecht de eerste zege van dit Eredivisieseizoen geboekt. PEC Zwolle werd met 1-0 verslagen dankzij een treffer van Ole Romeny.

FC Utrecht speelde door een straf van de KNVB zonder publiek in deze eerste speelronde van de Eredivisie. De club werd gestraft naar aanleiding van de ongeregeldheden na het play-offduel tegen Go Ahead Eagles (1-2 nederlaag).

PEC liet zich in de eerste helft nauwelijks tot niet tonen en liet het initiatief aan Utrecht in een sfeerloos stadion dat deed denken aan wedstrijden uit de coronaperiode. De eerste grote kans van de wedstrijd was meteen raak voor Ole Romeny. Jens Toornstra onderschepte een slordige pass van PEC-aanvoerder Davy van den Berg en vond een vrijstaande Romeny, die geen fout maakte voor een leeg doel.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

Utrecht bleef druk zetten op de Zwollenaren, maar vonden geen tweede treffer in het eerste bedrijf. Na rust durfde PEC zich nadrukkelijker te melden en duurde het slechts zeven minuten voor de ploeg meer schoten noteerde dan in de eerste helft. Davy van den Berg nam het eerste Zwolse schot voor zijn rekening, maar kreeg hem niet voorbij Vasilios Barkas.

Een weinig boeiende tweede helft zag Utrecht slechts één schot lossen en PEC aanzetten voor een gelijkmaker, maar zich geen goede weg banen door de Utrechtse verdediging. De ploeg van Ron Jans kwam de straf te boven en won de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen met 1-0.

Volgende week zondag (14.30 uur) wordt Heerenveen de tegenstander van Utrecht, PEC ontvangt zondagmiddag Feyenoord in het MAC3Park Stadion.