FC Volendam is ondanks nederlaag bij Go Ahead Eagles veilig

FC Volendam is ondanks nederlaag bij Go Ahead Eagles veiligProfimedia
FC Volendam speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Wim Jonk verloor in de voorlaatste speelronde weliswaar met 3-0 bij Go Ahead Eagles, maar ontloopt toch de play-offs om promotie/degradatie. Omdat FC Emmen verloor van landskampioen Feyenoord, gaat die ploeg als nummer 16 van de ranglijst de play-offs in.

Volendam, dat vorig jaar promoveerde, wist in de eerste seizoenshelft slechts 6 punten te pakken. Met een wat meer behoudende speelwijze presteerde de ploeg van Jonk na de winterstop aanzienlijk beter. Volendam boekte dit jaar acht overwinningen en werkte zich zo uit de degradatiezone.

Go Ahead Eagles was al wat langer veilig en heeft zelfs nog een kleine kans om de play-offs om Europees voetbal te halen. De ploeg van René Hake sluit de competitie volgende week af tegen sc Heerenveen, dat nu de zo begeerde achtste plaats in handen heeft met 3 punten meer.

Doelman Filip Stankovic van Volendam speelde een hoofdrol op de Adelaarshorst. De Serviër stopte al in de 2e minuut een strafschop van Willum Thór Willumsson. Kort voor rust leidde Stankovic met een blunder alsnog de 1-0 in. De doelman liet de bal buiten het zestienmetergebied van zijn voet springen. Isac Lidberg profiteerde en schoof de bal in het lege doel. Na rust liep Go Ahead Eagles weg bij Volendam via doelpunten van Oliver Edvardsen en Darío Serra, die scoorde na weer een fout van Stankovic.