Feyenoord boekt in Almelo eindelijk weer een eenvoudige zege

Feyenoord viert de overwinning na afloop met de eigen supporters
Feyenoord viert de overwinning na afloop met de eigen supportersANP
Feyenoord heeft met speels gemak gewonnen bij Heracles Almelo. De nummer 15 van de Eredivisie was ook met Hendrie Krüzen als interim-trainer niet opgewassen tegen de landskampioen: 0-4. De ploeg van trainer Arne Slot spoelde zo de nasmaak van de 2-1-nederlaag bij Celtic van woensdag weg.

Feyenoord is de laatste weken niet meer zo overtuigend als eerder dit seizoen. Het laatste Eredivisieduel met FC Volendam op eigen veld werd pas dankzij treffers in blessuretijd gewonnen (3-1). In de Champions League werd achtereenvolgens verloren van Lazio, Atlético Madrid en Celtic. Daardoor overwinteren de Rotterdammers in de Europa League.

Heracles hoopte voor eigen publiek te profiteren van wat nieuwe energie, na het ontslaan van John Lammers eerder deze week. De 2-0-nederlaag bij Vitesse van vorige week, het vijfde verlies in de laatste zes wedstrijden, werd de trainer uiteindelijk fataal.

Stengs

Feyenoord was vanaf het begin van de wedstrijd dominant. In de 4e minuut leidde dat al tot de openingstreffer van Calvin Stengs. De Oranje-international schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak na een aanval door het midden.

De Rotterdammers speelden de bal geduldig rond, zonder al te veel te creëren. Na een aanval over links stond Quilindschy Hartman met een lage voorzet in de 18e minuut aan de basis van de 2-0 van Stengs. De aanvaller tikte van dichtbij zijn vijfde competitietreffer binnen. Feyenoord gaf de thuisploeg vervolgens meer ruimte in de omschakeling, maar dat leidde niet tot grote kansen.

Geertruida

Verdediger Lutsharel Geertruida maakte vlak na rust aan alle Rotterdamse onzekerheid een einde, door bij de tweede paal binnen te tikken na een hoekschop van Stengs. David Hancko had de bal bij de eerste helft met het hoofd verlengd. Met een laag afstandsschot maakte Quinten Timber na een uur spelen de 4-0. Feyenoord speelde de wedstrijd vervolgens rustig uit, al waren er nog wel enkele kansen op een grotere uitslag.

Zo verkleint Feyenoord de achterstand op koploper PSV tot 7 punten. De Eindhovenaren nemen het om 20.00 uur nog wel op tegen AZ in Alkmaar. Voor de ploeg van Slot resteert voor de winterstop alleen nog het bekerduel met FC Utrecht van woensdag, Heracles is al uitgeschakeld in het bekertoernooi.