Feyenoord loopt opnieuw averij op in seizoensopener: promovendus Willem II pakt punt

David Hancko kon puntenverlies tegen Willem II niet tegenhouden
David Hancko kon puntenverlies tegen Willem II niet tegenhoudenProfimedia
Trainer Brian Priske en Feyenoord hadden op een betere opening van het nieuwe Eredivisieseizoen gehoopt in De Kuip. Promovendus Willem II pakte een punt bij de Rotterdammers na een late gelijkmaker van Kyan Vaesen: 1-1.

Feyenoord begon zonder Calvin Stengs en Thomas Beelen aan het eerste competitieduel van het nieuwe jaargang in De Kuip. Stengs ontbrak wegens ziekte en Beelen viel in de warming-up uit met een onbekende blessure. Voor hen speelden Luka Ivanusec en Naraysho Kasanwirjo, die zijn eerste competitieminuten maakte sinds 28 mei 2023.

De opstellingen en rapportcijfers
De opstellingen en rapportcijfersFlashscore

De wedstrijd begon met Feyenoord in de hogere versnelling en promovendus Willem II keek al snel tegen een achterstand aan: Antoni Milambo, die Gjivai Zechiël in de basis verving, profiteerde van een gemiste omhaal van Santiago Giménez en schoot de bal fraai vanuit de lucht in de open linkerhoek voor de 1-0 na twaalf minuten.

Feyenoord bleef aanzetten in de eerste helft en kwam een aantal keer dichtbij, maar moest in de rust genoegen nemen met een minimale voorsprong.

Curieuze goal

De tweede helft drong Feyenoord minder aan en miste de gedrevenheid in de Rotterdamse ploeg. Bart Nieuwkoop kwam na een ruim halfuur dichtbij uit een corner, maar zag zijn inzet knap gekeerd worden door de Franse doelman Thomas Didillon.

Kyan Vaesen eiste een hoofdrol op door De Kuip stil te krijgen in de 82e minuut met een curieuze gelijkmaker. Vaesen kopte de bal langs Timon Wellenreuther, die compleet mistaste en Vaesen en Geertruida hard raakte. Na een blessurebehandeling kwamen beide mannen weer overeind en kon de wedstrijd weer hervatten.

Met zeven minuten blessuretijd kon Feyenoord nog even aanzetten voor de bevrijdende 2-1, maar de magie van de late doelpunten die de ploeg vaak liet zien onder Slot, moet zich onder Priske nog ontwikkelen. Willem II pakt een punt en viert de rentree naar de Eredivisie met een knap resultaat, Feyenoord loopt voor het tweede jaar op rij averij op in de eerste speelronde.