Feyenoord na zevende zege op rij met vertrouwen richting CL-duel tegen Lazio

Antoni Milambo is uiteraard blij met zijn treffer
Antoni Milambo is uiteraard blij met zijn trefferANP
Feyenoord heeft zich in aanloop naar de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Lazio niet bovenmatig hoeven in te spannen. Vitesse had in De Kuip vrijwel niets in te brengen en verloor met 4-0. Voor Feyenoord betekende het de zevende overwinning op rij in de Eredivisie. De achterstand op koploper PSV blijft 4 punten.

Justin Bijlow keerde bij Feyenoord terug onder de lat. De doelman liep twee maanden geleden een breuk op in de pols van zijn linkerhand en werd sindsdien vervangen door Timon Wellenreuther. Bijlow hoefde tegen Vitesse pas kort voor rust in actie te komen, toen hij goed redde op een afstandsschot van Million Manhoef.

Feyenoord leidde op dat moment al met 2-0. De thuisploeg zette Vitesse vanaf het begin onder druk en al in de 7e minuut opende Calvin Stengs met een schot in de korte hoek de score: 1-0. Quinten Timber stond met een goede pass aan de basis van de treffer.

Dertiende

Stengs was na een half uur spelen dicht bij zijn tweede treffer. De lat bracht redding voor Vitesse, dat niet veel later alsnog een doelpunt moest incasseren. Na een steekpass van Stengs prikte Santiago Giménez de bal langs keeper Eloy Room in het doel (2-0). Voor de Mexicaan betekende het alweer zijn dertiende doelpunt dit seizoen in de Eredivisie.

Feyenoord ging na rust gewoon verder. Giménez stelde verdediger Lutsharel Geertruida in de 49e minuut in staat van dichtbij met zijn hoofd te scoren (3-0). Een tegenvaller voor de thuisploeg was daarna het uitvallen van Giménez, die een enkelblessure opliep na een duel met Nicolas Isimiat-Mirin. Giménez, die het veld strompelend verliet, miste de vorige twee groepswedstrijden in de Champions League vanwege een schorsing. Tegen Lazio mag hij voor het eerst wel weer meedoen.

Antoni Milambo

Kort voor tijd zorgde de ingevallen Antoni Milambo met zijn eerste doelpunt in de Eredivisie voor de eindstand van 4-0.

Vitesse staat met 7 punten op de veertiende plaats.