Feyenoord rekent af met Twente door treffers van Oost-Aziatische makelij

In-beom Hwang maakte zijn eerste doelpunt namens Feyenoord
In-beom Hwang maakte zijn eerste doelpunt namens FeyenoordHollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
Zondagmiddag namen de nummer twee en drie van afgelopen seizoen het tegen elkaar op in De Kuip. Feyenoord won eerder deze week met 2-3 op bezoek bij Girona en was zondag ook te sterk voor FC Twente door treffers van Oost-Aziatische makelij.

Twente kwam goed voor de dag in de middagwedstrijd in Rotterdam, maar liet na om te scoren en kwam na iets minder dan 30 minuten spelen op achterstand. Spanjaard Hugo Bueno leverde de assist aan Ayase Ueda, die de 1-0 tegen de touwen kopte. Vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld via een andere international uit Oost-Azië. In-Beom Hwang schoot de bal overuigend in de lange hoek na een foute pass van doelman Lars Unnerstall voor zijn eerste treffer in Rotterdamse dienst.

Beide ploegen wisten ook na rust diverse kansen op te zetten, maar het werd ruim tien minuten voor tijd pas echt weer spannend toen Eredivisie-topscorer Sem Steijn tekende voor zijn zevende competitietreffer van de jaargang. De aanvallende middenvelder kwam tot scoren uit een voorzet van invaller Bas Kuipers, die voor de tweede keer een beslissende pass leverde sinds zijn overstap naar Enschede. De Tukkers wisten na de aansluitingstreffer echter geen grote kansen meer te creëren, waardoor Feyenoord de wedstrijd uiteindelijk relatief eenvoudig uit kon spelen.

Statistieken van de wedstrijd
Statistieken van de wedstrijdFlashsha.re

Feyenoord leek in de laatste minuut van de extra tijd nog aanspraak te maken op een strafschop, maar uiteindelijk zal het de club een worst wezen dat die niet meer gegeven werd, want enkele tellen later blies de scheidsrechter van dienst voor de laatste keer op zijn fluit.