Fortuna nog altijd zonder nederlaag na overwinning op puntloos FC Volendam

Mitchell Dijks (L) in duel met Damon Mirani
Mitchell Dijks (L) in duel met Damon MiraniANP
Fortuna Sittard heeft zijn tweede zege van het seizoen geboekt. De Limburgers wonnen thuis met 3-1 van FC Volendam en zijn naar de vijfde plek in de Eredivisie geklommen. Fortuna heeft na vijf wedstrijden 9 punten en is nog steeds zonder nederlaag. FC Volendam is na vier wedstrijden nog puntloos.

De bezoekers van coach Matthias Kohler kwamen in Sittard in de eerste helft op voorsprong door een treffer van Garang Kuol. Fortuna kwam in de tweede helft terug via Oguzhan Özyakup. Tijjani Noslin bracht de thuisploeg met een kopbal op voorsprong. Alen Halilovic bepaalde de eindstand in de slotfase.

De ploeg van coach Danny Buijs begon in eigen huis goed, maar slaagde er niet in te scoren in de eerste helft. Het rake schot van Kuol in de 41e minuut was dan ook een domper voor Fortuna. Kuol maakte zijn eerste treffer voor Volendam en is met 19 jaar de jongste buitenlandse speler die voor de club een Eredivisiedoelpunt heeft gemaakt.

Oguzhan Özyakup

Met bijna een uur op de klok maakte Oguzhan Özyakup gelijk. Hij zocht de combinatie op met Halilovic en schoot de bal achter doelman Mio Backhaus. Noslin zorgde 7 minuten later voor de tweede Limburgse treffer door van dichtbij raak te koppen. Halilovic maakte er na goed wegkappen met een laag schot nog 3-1 van.