Fortuna Sittard koploper Eredivisie na ruime zege op matig Almere City FC

Josip Mitrovic scoorde de 3-0
Josip Mitrovic scoorde de 3-0ANP
Fortuna Sittard mag zich na zijn tweede wedstrijd van dit seizoen koploper van de Eredivisie noemen. De Limburgse ploeg van coach Danny Buijs won in eigen huis met 3-0 van Almere City FC. In de eerste speelronde was Fortuna al Go Ahead Eagles met 2-0 de baas. De ploeg staat nu bovenaan met 6 punten uit twee wedstrijden en een doelsaldo van 5 voor en 0 tegen.

Almere City raakte al vroeg Thomas Robinet kwijt. De aanvoerder viel na elf minuten uit met een beenblessure. Emanuel Poku verving hem en maakte daarmee zijn Eredivisiedebuut. De ploeg van trainer Hedwiges Maduro speelde ook al zonder de geschorste Baptiste Guillaume en Ricardo Visus. Beide spelers kregen rood in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen AZ.

Fortuna was vanaf het begin de betere ploeg. Alen Halilovic opende na 24 minuten de score. De Kroaat, die nog op een transfer aast, reageerde alert op een voorzet vanaf de linkerkant van Loreintz Rosier en schoot de bal onberispelijk in het doel van Almere-doelman Nordin Bakker.

Overwicht

In de tweede helft duurde het even voordat de thuisploeg doordrukte en het overwicht omzette in een tweede goal. De Zweed Kristoffer Peterson trof in de 68e minuut het doel met een inswinger vanaf links. Kort daarna maakte de Kroatische aanwinst Josip Mitrovic er 3-0 van.