Fortuna verrast Go Ahead in eigen huis en wint tegen de verhoudingen in

Fortuna viert de openingstreffer van Alen Halilovic
Fortuna viert de openingstreffer van Alen HalilovicProfimedia
Fortuna Sittard heeft drie verrassende punten gepakt in de Adelaarshorst. De ploeg van Kevin Hofland was op het veld niet de sterkste, maar won alsnog met 0-2 van de uitgeschakelde Europese afgevaardigde.

Go Ahead Eagles begon de wedstrijd goed en de wedstrijd stond binnen het kwartier al bol van de kansen voor de ploeg uit Deventer. Victor Edvardsen en Jamal Amofa kwamen al gauw in de buurt van een treffer, maar beide inzetten misten de absolute scherpte om in het net te belanden. Bobby Adekanye kwam ook nog dichtbij, maar wist de afgereisde Limburgers niet in het nauw te werken.

Als een kat in het nauw

Na rust kwam Fortuna wat meer uit haar schulp en meldde de ploeg zich iets meer op de helft van ‘Kowet’. Het resulteerde na 57 minuten in de voorsprong voor de ploeg uit Sittard: Alen Halilovic stond klaar om een slimme bal van Kristoffer Peterson hard achter Luca Plogmann te schieten voor de 0-1. Een ruim kwartier later maakte de ongedekte Franse spits Makan Aiko er 0-2 van na een uitgemeten voorzet van Mitchell Dijks.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

Het spelbeeld van de tweede helft leek in veel opzichten op die van de eerste helft met Go Ahead veelal aan de bal en zoekende op de helft van Fortuna.

De thuisploeg kwam verder echter niet meer door de Limburgse verdediging heen en zo wist Fortuna een verrassende eerste zege van het seizoen te boeken in wat vorig jaar een schier onneembare vesting leek. Go Ahead, dat in Europa nipt werd uitgeschakeld door het Noorse Brann, mag volgende week zondag op bezoek bij Willem II. Fortuna krijgt vrijdagavond Almere City op bezoek.