Gedegradeerd SC Cambuur laat zich ook inpakken door Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam lijkt in vorm voor de play-offs
Sparta Rotterdam lijkt in vorm voor de play-offsANP
Sparta Rotterdam heeft in de voorlaatste speelronde met 4-1 gewonnen van SC Cambuur en daarmee de zesde plek in de Eredivisie veiliggesteld. De ploeg van trainer Maurice Steijn overrompelde de Friezen in een trefzeker kwartier in de eerste helft.

Het al gedegradeerde Cambuur opende na 9 minuten de score. Marco Tol kopte de bal uit een corner met een boogje over doelman Nick Olij. De keeper van Sparta werd een minuut eerder nog uitbundig gefeliciteerd door zijn ploeggenoten omdat hij een strafschop van Roberts Uldrikis had gestopt. De Letse spits wist dit seizoen nog niet te scoren voor Cambuur.

Het doelpunt van Tol was ook bijzonder, want de club uit Leeuwarden had in de vijf wedstrijden ervoor niet gescoord.

Op de paal

Lang genieten van de voorsprong was er niet bij voor Cambuur. Na een half uur leidde Tol de gelijkmaker in. De verdediger van Cambuur kopte de bal ongelukkig voor de voeten van Tobias Lauritsen, die aflegde op Koki Saito. De Japanner aarzelde niet. Tien minuten later stond het al 3-1 voor de nummer zes van de Eredivisie dankzij treffers van Mica Pinto en Joshua Kitolano.

In de tweede helft was spits Uldrikis nogmaals dicht bij zijn eerste goal van het seizoen, maar de Let schoot op de paal. Kort daarna zette Younes Namli Sparta op 4-1.