Geweldige strijd om plaats 5 blijft vooralsnog onbeslist: FC Twente 3-3 Sparta

Scheidsrechter Joey Kooij geeft rood aan een van de stafleden van Sparta
Scheidsrechter Joey Kooij geeft rood aan een van de stafleden van SpartaANP
Een aantrekkelijke wedstrijd tussen FC Twente en Sparta Rotterdam heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen stapten met een gelijke stand van het veld in de Grolsch Veste (3-3).
FC Twente 3-3 Sparta Rotterdam
FC Twente 3-3 Sparta RotterdamFlashshare

Sparta blijft de nummer 5 van de ranglijst, met een punt meer dan FC Twente. Joshua Brenet kopte de thuisploeg in de 22e minuut op voorsprong, op aangeven van Václav Cerný. De rechtsback vierde alweer zijn zevende competitietreffer. Opvallend is dat hij nog niet in een uitduel heeft gescoord. Niet FC Twente maar Sparta ging met een voorsprong rusten. Tobias Lauritsen scoorde in de 32e en 42e minuut. De Noorse spits trof in de openingsfase van de tweede helft opnieuw doel, maar die treffer werd afgekeurd omdat hij buitenspel stond.

FC Twente kwam in de 65e minuut op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Dirk Abels. Cerny schoot de thuisploeg in de 67e minuut voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong. Sem Steijn, de zoon van de trainer van Sparta, mocht in de 63e minuut invallen bij FC Twente. Shurandy Sambo bezorgde Sparta in blessuretijd een punt.

Statistieken FC Twente-Sparta
Statistieken FC Twente-SpartaFlashshare

Provocatie fans Sambo

Sambo vierde zijn gelijkmaker voor de tribune met fanatieke fans van FC Twente. Hij werd bekogeld met drinkbekers en scheidsrechter Joey Kooij stuurde hem met een tweede gele kaart van het veld. De arbiter oordeelde dat Sambo de fans onnodig provoceerde.

Fans van FC Twente protesteerden in de openingsfase van de tweede helft tegen verscherpte maatregelen van de KNVB, die scheidsrechters eerder verplichten duels te staken. Ze gooiden veel blauwe ballonnen op het veld. Scheidsrechter Kooij keek de ludieke actie even aan en liet snel verder spelen.