Go Ahead blijft foutloos in eigen stadion en zet Heracles met grote cijfers opzij

Uiteraard feest bij Go Aheadd
Uiteraard feest bij Go AheaddANP
Go Ahead Eagles heeft zijn foutloze reeks in eigen stadion voortgezet. De ploeg van trainer René Hake, die vrijdag nog zijn contract bij de club verlengde, versloeg Heracles Almelo met 4-0.

Met de twee clubs uit Overijssel stonden de nummers 7 en 8 van de ranglijst aan de aftrap in De Adelaarshorst, met 1 punt verschil in het voordeel van Heracles. Waar Go Ahead echter al zijn thuiswedstrijden had gewonnen, had Heracles buitenshuis nog geen overwinning geboekt.

Na ruim een kwartier leek al duidelijk dat beide reeksen intact zouden blijven. Een schot van Go Ahead-middenvelder Bobby Adekanye werd nog gestopt door keeper Michiel Brouwer, maar in de 13e minuut was het wel raak via Willum Willumsson. De IJslander scoorde met een achterwaartse kopbal in de verre hoek. Victor Edvardsen maakte 3 minuten later na een scrimmage zijn eerste treffer voor de ploeg, 2-0.

Vierde treffer als invaller

Heracles wist pas na rust gevaarlijk te worden. Een schot van Anas Ouahim werd onschadelijk gemaakt door Jeffrey de Lange, waarna de keeper redde op een inzet van Mohamed Sankoh. Go Ahead besliste vervolgens de wedstrijd via invaller Sylla Sow, die na een schot van Philippe Rommens de rebound binnenschoof. Het was alweer zijn vierde treffer als invaller dit seizoen. Bas Kuipers tekende in de slotfase voor de 4-0.