Go Ahead Eagles boekt terechte zege bij ongevaarlijk FC Groningen

Oliver Edvardsen bezorgde zijn ploeg de terechte overwinning.
Oliver Edvardsen bezorgde zijn ploeg de terechte overwinning.Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Go Ahead Eagles heeft voor de derde keer in vijf duels weten te winnen in de Eredivisie. Uit bij FC Groningen klopten de Eagles de thuisploeg met een op papier minimaal verschil: 0-1.

De thuisploeg leek ongeveer halverwege de eerste helft op voorsprong te komen via Romano Postema, maar die werd al snel afgekeurd wegens buitenspel en na een lange VAR-check bleek dat ook terecht te zijn. Niet veel later leken de bezoekers juist op voorsprong te komen. Groningen-doelman Etienne Vaessen was al uit zijn doel en nota bene voormalig Groningen-speler Oliver Antman had de bal voor het inkikken, maar zijn inzet trof geen doel.

De statistieken.
De statistieken.Flashscore

In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd kwamen beide teams vaak voor het doel van de tegenstander, maar vaak ontbrak het aan de juiste eindpass om tot een serieuze doelpoging te komen. Als er één team was dat het verdiende om op voorsprong te komen, waren dat toch de mannen uit Deventer. Volgens de statistieken van Flashscore gingen de Eagles aan de thee met 0.92 expected goals, terwijl Groningen uiteindelijk slechts 0.05 expected goals kreeg toegekend.

Tandeloos FC Groningen

Na rust bleef Groningen ver van het doel van 'Kowet' vandaan en creeërden vooral de bezoekers veel kansen. Een openingstreffer van Gerrit Nauber werd na een kleine zeventig minuten spelen wederom afgekeurd wegens buitenspel, maar even later was het alsnog raak: Oliver Edvardsen reageerde attent op een door Etienne Vaessen losgelaten bal en zette de bezoekers op een verdiende voorsprong.

Voor het eerst sinds 1995 wist Go Ahead Eagles een uitwedstrijd bij FC Groningen te winnen, dat voor het eerst in ruim een jaar een thuisduel verliest. De laatste zege van de thuisclub dateert alweer van 17 augustus (1-2 bij RKC).