Go Ahead Eagles brengt Sparta Rotterdam eerste seizoensnederlaag toe

Victor Edvardsen maakte op prachtige wijze de 0-2 op Het Kasteel
Victor Edvardsen maakte op prachtige wijze de 0-2 op Het KasteelProfimedia / Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial
Go Ahead Eagles heeft zich zondagmiddag op Het Kasteel een heerlijke middag bezorgd door Sparta Rotterdam de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Na een 1-0 voorsprong bij rust, bouwde Go Ahead de voorsprong uit naar 0-2 voordat Sparta tien minuten voor tijd de eindstand op 1-2 bepaalde. Beide clubs staan nu op zes punten uit vijf gespeelde wedstrijden.

In de eerste helft begon de thuisclub behoorlijk slap aan de wedstrijd en was het de Deen Jakob Breum die de gasten halverwege het eerste bedrijf op een 0-1 voorsprong bracht. Go Ahead was vervolgens heel dicht bij de 0-2 maar Victor Edvardsen raakte in een schot vanaf de middellijn de onderkant van de lat van het doel van Nick Olij.

Meteen na de pauze bracht trainer Jeroen Rijsdijk bij de thuisclub maar liefst drie verse krachten in de ploeg met Charles-Andreas Brym, Metinho en Joshua Kitolano. Na een stormachtig begin was het Edvardsen die namens Go Ahead met heel veel gevoel de 0-2 binnen werkte, deze keer vanuit de zestienmeter, dus iets dichterbij dan bij zijn poging uit de eerste helft.

Extra tijd

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd bracht invaller Shunsuke Mito de spanning terug in de wedstrijd met zijn 1-2 en leek Go Ahead Eagles even te wankelen. Maar na tien minuten reguliere tijd en vijf minuten extra tijd stond nog altijd dezelfde stand op de borden. En zo mocht de ploeg uit Deventer drie punten bijschrijven. Sparta had in de voorbereiding en competitie nog niet verloren en zal zich komend weekend tegen RKC Waalwijk moeten herpakken.