Go Ahead Eagles heeft eerste drie punten van het seizoen te pakken na winst op RKC

Stokkers na de 2-0
Stokkers na de 2-0Pro Shots Photo Agency / Profimedia
Go Ahead Eagles heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. Op De Adelaarshorst werd RKC Waalwijk met 2-0 verslagen door doelpunten van Bobby Adekanye voor rust en Finn Stokkers na de pauze. De bezoekers zijn nog puntloos en lijken een lastig seizoen tegemoet te gaan. Michiel Kramer zat om onduidelijke redenen niet bij de wedstrijdselectie.

Voor de wedstrijd liet RKC-trainer Henk Fraser weten meer gretigheid te willen zien bij zijn spelers. De Brabanders lieten zich echter binnen drie minuten al verschalken door nota bene Bobby Adekanye, die na anderhalf jaar eindelijk weer eens een competitiedoelpunt maakte. De achterhoede van RKC liet hem helemaal vrij en de oud-speler van onder meer ADO Den Haag schoot de niet te missen kans binnen.

Alle goede bedoelingen ten spijt werd de opgave voor RKC door de vroege tegengoal en een tweede gele kaart voor Yassin Oukili in de 18e minuut voor een te late tackle een zeer lastige, ook omdat de bezoekers twee serieuze kansen onbenut lieten. Chris Lokesa kopte een bal via de grond rakelings over en even later gaf hij goed af op Richard van der Venne, die de bal slecht raakte.

Blessure aanvoerder

De aanvoerder van RKC moest er na een half uur spelen ook nog eens af wegens een blessure, de volgende tegenvaller voor Fraser, die daarmee uitgerekend de speler, die de twee goals van zijn ploeg dit seizoen scoorde, zag uitvallen. Toch liep Go Ahead niet over hun opponent heen en werd duidelijk dat de ploeg van trainer Paul Simonis ook nog geen geoliede machine is. Het maakte de voorsprong niet minder terecht tegen het wederom zwak ogende RKC.

Na rust was het wachten op de 2-0 en die viel binnen het uur. Joris Kramer verlengde een hoekschop met het hoofd en Finn Stokkers dook op bij de tweede paal om simpel binnen te werken. De bezoekers kwamen er slechts mondjesmaat uit en de meegereisde supporters lieten hun ongenoegen blijken met een duidelijk hoorbaar ‘Fraser rot op’. Het was een inktzwarte omlijsting van een voor RKC dramatische zondag, waarbij het nog maar de vraag is waneer Kramer weer welkom is. In Deventer zal er opluchting zijn en is het afwachten of er nog versterking komt voor het sluiten van de transferwindow.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Programma

De Waalwijkers nemen het komende vrijdag in eigen stadion op tegen AZ Alkmaar, dat eerder op de dag met 0-0 gelijkspeelde bij FC Groningen. Na de interlandbreak wacht Willem II in Tilburg. Go Ahead heeft een pittig programma voor de boeg. Van de komende vier competitiewedstrijden zijn er drie buiten Deventer: tegen PSV, Sparta Rotterdam en FC Groningen. De enige thuiswedstrijd is tegen Ajax.