Go Ahead Eagles steviger op vijfde plaats na minimale zege bij RKC Waalwijk

Go Ahead scoorde één keer en dat bleek voldoende voor drie punten
Go Ahead scoorde één keer en dat bleek voldoende voor drie puntenANP
Go Ahead Eagles heeft de vijfde plaats van de Eredivisie steviger in handen gekregen. De ploeg van trainer René Hake won ook de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-1). Willum Thór Willumsson maakte het enige doelpunt.

RKC was het meest in balbezit en kreeg ook de beste kansen. Toch leed de club de achtste nederlaag in elf competitiewedstrijden. Het zat de thuisploeg ook niet mee. Dario van den Buijs en Denilho Cleonise waren in de openingsfase dicht bij de openingstreffer, maar raakten de lat.

Go Ahead Eagles benutte de eerste mogelijkheid wel. Willumsson passeerde in de 30e minuut Etienne Vaessen, de doelman die met een helm op zijn hoofd terugkeerde onder de lat bij RKC. Vaessen verloor op 30 september zijn bewustzijn na een botsing met aanvaller Brian Brobbey. De keeper werd uit voorzorg gereanimeerd op het veld en zijn ploeggenoten waren vervolgens zo aangeslagen dat het duel met Ajax werd gestaakt. Uiteindelijk viel de blessure van Vaessen mee en hoefde hij slechts een nacht in het ziekenhuis te blijven.

Weinig werk voor Vaessen

Vaessen kreeg weinig te doen tegen Go Ahead Eagles. RKC was ook na rust de gevaarlijkste ploeg, maar kwam niet tot scoren. Cleonise en Michiel Kramer kwamen in scoringspositie, maar slaagden er niet in keeper Jeffrey de Lange te passeren.