Go Ahead Eagles wint tegen sc Heerenveen ook tweede thuisduel dit seizoen

Mooie taferelen in Deventer
Mooie taferelen in DeventerANP
Go Ahead Eagles heeft ook de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen gewonnen. De Deventenaren waren zaterdag met 3-2 te sterk voor sc Heerenveen, dat een groot deel van de tweede helft met een man minder speelde na een rode kaart voor de Engelsman Charlie Webster.

De zege voor Go Ahead was verdiend. Het elftal van trainer René Hake leek al in de 2e minuut de leiding te nemen, maar het doelpunt van Victor Edvardsen werd wegens buitenspel afgekeurd. Halverwege de eerste helft kwam Go Ahead toch op voorsprong. Na een ingestudeerde hoekschop schoot de inlopende verdediger Bas Kuipers met links raak: 1-0.

Go Ahead liep tegen het einde van de eerste helft verder weg. Philippe Rommens benutte een strafschop. Heerenveen maakte in blessuretijd vrij onverwacht de 2-1. Scheidsrechter Jannick van der Laan oordeelde bij een hoge bal naar voren dat er geen sprake was van een overtreding van spits Ion Nicolaescu op keeper Jeffrey de Lange. Webster kon de losgelaten bal daarna in het doel schieten (2-1).

Rood voor Webster

Webster kreeg na een klein uur spelen rood nadat hij Evert Linthorst onderuit had gehaald. Sylla Sow zorgde al snel daarna voor de 3-1. Heerenveen verkleinde in de slotfase de achterstand via Osame Sahraoui nog wel, maar verder kwamen de Friezen niet.

Go Ahead en Heerenveen hebben nu allebei 6 punten. Heerenveen speelde wel een wedstrijd meer.