Go Ahead Eagles wint tegen Sparta voor het eerst dit seizoen thuis niet

Bart Vriends in duel met Oliver Edvardsen
Bart Vriends in duel met Oliver EdvardsenANP
Go Ahead Eagles heeft voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd niet kunnen winnen. Na vier zeges in De Adelaarshorst bleef de ploeg van trainer René Hake steken op 0-0 tegen Sparta Rotterdam. Het was een uitslag die de verhoudingen op het veld recht aandeed.

Het duel, voorafgegaan door een minuut stilte voor de overleden vertrouwenspersoon Ben Halle, kende een vlakke eerste helft waarin de beste kansen voor Sparta waren. Bij een schot van Joshua Kitolano redde Eagles-doelman Jeffrey de Lange met de vuisten. Sparta-spits Tobias Lauritsen zag een schot via de benen van verdediger Joris Kramer op de paal belanden. Tussendoor was er één kansje voor de thuisploeg: het schot uit de draai van Bobby Adekanye werd gepakt door doelman Nick Olij.

Sparta, dat de laatste twee duels in de Eredivisie verloren had, kreeg na de pauze te maken met een agressiever Go Ahead. De Zweed Victor Edvardsen was in de 51e minuut dicht bij een doelpunt, maar Olij tikte zijn inzet uit de kruising. Adekanye schoot vanaf de rechterkant net over het Spartaanse doel. Ook Willum Willumsson was met afstandsschoten tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer, maar een beslissing bleef uit.

Go Ahead blijft vijfde met 14 punten, Sparta is de nummer 7 met 12 punten.