Goudhaantje Pavlidis helpt AZ langs Vitesse en staat al op vijf treffers

Pavlidis was de plaaggeest van Vitesse
Pavlidis was de plaaggeest van VitesseANP
Vangelis Pavlidis heeft AZ met twee doelpunten langs Vitesse geholpen (0-2). Dankzij zijn treffers in de 49e en 64e minuut staat de 24-jarige spits nu al op vijf doelpunten na drie competitieduels. Alleen Kees Kist deed dat eerder voor AZ, in 1981.

De Alkmaarders moesten donderdag in Noorwegen nog diep gaan tegen SK Brann. Pas via een strafschoppenserie plaatste de halvefinalist van vorig jaar zich voor de groepsfase van de Conference League. Hoog lag het tempo drie dagen later dan ook niet in Arnhem, maar de thuisploeg kon er niet van profiteren.

Van Brederode belangrijk, Vitesse onmachtig

Pavlidis maakte op aangeven van Myron van Brederode vlak na rust de 1-0. De Griek schoot vanuit een moeilijke hoek via de binnenkant van de paal raak. Halverwege de tweede helft was Pavlidis vanuit een vergelijkbare positie weer trefzeker. Opnieuw ging daar een pass van Van Brederode aan vooraf, die via Dani de Wit bij de doelpuntenmaker belandde. Vitesse had op dat moment nog geen enkele keer op doel geschoten.

AZ is na drie duels nog foutloos, net als PSV en FC Twente. Op basis van doelsaldo staat de ploeg van trainer Pascal Jansen bovenaan. Vitesse won tot nu toe één keer.