Hansson schiet met twee doelpunten Heracles langs Zwolle

Sankoh aan de aftrap na een tegengoal
Sankoh aan de aftrap na een tegengoalANP
Heracles Almelo heeft tegen PEC Zwolle de derde seizoenszege geboekt. De ploeg van coach John Lammers won de strijd tussen de twee Overijsselse ploegen met 2-1 dankzij twee treffers van Emil Hansson.

Lennart Thy opende in de tweede helft de score voor de bezoekers uit Zwolle. Hansson maakte uit een strafschop de 1-1 en schoot in de 82e minuut de thuisploeg op voorsprong.

Heracles komt door de zege op 11 punten en staat daarmee zevende. PEC Zwolle staat met 7 punten elfde.

Trefzeker

PEC Zwolle miste aanvoerder Bram van Polen, die tijdens de warming-up voor de wedstrijd geblesseerd raakte. De Zwollenaren wonnen vorig seizoen twee keer van Heracles in de eerste divisie. Bij beide zeges was Thy trefzeker. De Duitser opende zondag na de rust de score voor PEC, nadat Heracles net een kans had gehad via Mohamed Sankoh. PEC was in de eerste helft kansrijk geweest via Odysseus Velanas en de thuisploeg een keer met Sankoh.

Heracles kreeg daarna een strafschop na een overtreding van Anselmo Mac Nulty op Bryan Limbombe. Hansson stuurde doelman Jasper Schendelaar naar de verkeerde hoek en scoorde. De Zweed was ongeveer een kwartier later nog eens trefzeker nadat hij de ruimte kreeg om aan te leggen voor een schot. Het is dit seizoen de derde keer dat Heracles wint na een eerdere achterstand.