Heerenveen pakt eerste punt onder Van Persie na sterke tweede helft tegen Utrecht

Mats Köhlert (R) in duel met Alonzo Engwanda
Mats Köhlert (R) in duel met Alonzo EngwandaČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Heerenveen heeft het eerste punt onder trainer Robin van Persie te pakken. Tegen FC Utrecht kwam de Friese ploeg in de tweede helft sterk terug en pakte het via Jacob Trenskow laat een puntje: 1-1.

De middag begon dramatisch voor de ploeg van Robin van Persie: binnen drie minuten keek Heerenveen al tegen een achterstand aan toen Ole Romeny een voorzet van Paxten Aaronson binnentikte. Geen tien minuten later leek Aaronson zelf het nog erger te maken, maar de VAR zette een streep door de 0-2 van Utrecht wegens buitenspel.

Op slag van rust kreeg Heerenveen het op de heupen en hield het de bal lang in de ploeg. Met Barkas ver uit zijn doel kreeg Simon Olsson de bal voor en kon Ilias Sebaoui de bal voor nagenoeg leeg doel inschieten, maar vuurde de Feyenoord-huurling hem hard over de lat.

De opstellingen en rapportcijfers van Flashscore
De opstellingen en rapportcijfers van FlashscoreFlashscore

Ole Romeny kwam in de blessuretijd nog akelig dichtbij de 0-2, maar een knappe reflex van Van der Hart en een block van een Heerenveen-verdediger hielden de bal uit het Friese doel.

Heerenveen pakt initiatief

Het eerste kwartier na rust brachten beide ploegen veel nieuwe energie in de wedstrijd en kwam zowel Heerenveen als Utrecht dichtbij het vijandige doel. De grootste kansen waren voor de thuisploeg: invaller Trenskow raakte de lat en niet veel later stuitte Karlsbakk op een uitstekend keepende Barkas. Heerenveen zette Utrecht met de rug tegen de muur.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

Pas na 81 minuten wist Heerenveen te scoren en was daar eindelijk het eerste Eredivisiedoelpunt onder leiding van Van Persie. Jacob Trenskow bekroonde een uitstekende tweede helft met een treffer nadat hij de bal zomaar voor de voeten kreeg in de ‘16’. De thuisploeg poogde nog een winnende treffer te maken, maar lukte dit niet meer.

Het eerste punt onder Van Persie was een feit en Heerenveen kan deze goede lijn volgende week proberen door te trekken na een vrij weekend. Utrecht komt op vier punten en reist volgende week af naar Breda voor een uitduel bij NAC.