Heracles snijdt zichzelf in de vingers en verliest derby van Go Ahead in tweede helft

Nauber schiet de 1-1 binnen
Nauber schiet de 1-1 binnenCredit: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Heracles Almelo weet na drie wedstrijden zonder nederlaag weer wat verliezen is. De Overijsselse derby tegen Go Ahead Eagles ging met 4-1 verloren nadat de ploeg bij rust nog met 1-0 aan de leiding ging in Deventer.

De Almelose nederlaag werd ingeleid door grove fouten in de verdediging. Doelman Fabian de Keijzer dook 10 minuten na rust onder een hoge voorzet door en stond niet in zijn hok toen Go Ahead-verdediger Gerrit Nauber de bal van dichtbij binnenwerkte.

Heracles was kort voor rust via spits Luka Kulenovic nog op voorsprong gekomen. De Kroaat maakte zijn tweede doelpunt in dienst van Heracles door een voorzet van Mimeirhel Benita goed in te koppen.

Maar in de tweede helft verdween de hoop op een derde overwinning op rij voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi als sneeuw voor de Deventerse zon.

Penalty

Go Ahead kwam een kwartier voor tijd op voorsprong nadat de Heracles de bal op eigen helft slordig verspeelde en De Keijzer geen andere optie zag dan een overtreding te maken. Eagles-aanvoerder Mats Deijl benutte de gegeven strafschop en stelde de drie punten veilig.

Heracles probeerde met man en macht nog een gelijkmaker te forceren, maar was niet bij machte de Deventer verdediging nogmaals te slechten. Op de tegenaanval bepaalden spits Victor Edvardsen en zijn vervanger Finn Stokkers - allebei op aangeven van Oliver Edvardsen - de eindstand.

Door de overwinning op De Adelaarshorst stijgt Go Ahead naar de vijfde plaats in de Eredivisie met 13 punten uit acht wedstrijden. Heracles blijft voorlopig 11e met 9 uit 8.