Hornkamp bezorgt Heracles met eerste treffer punt tegen Volendam

Jizz Hornkampo in duel met George Cox en Damon Mirani (r.)
Jizz Hornkampo in duel met George Cox en Damon Mirani (r.)ANP
Het duel tussen Heracles Almelo en FC Volendam heeft geen winnaar opgeleverd. In Almelo werd het 1-1. Jizz Hornkamp bezorgde de thuisploeg van coach Erwin van de Looi na lang blessureleed met zijn eerste treffer een punt.

Voor Volendam-trainer Regillio Simons is het zijn eerste punt. De trainer volgde in december Matthias Kohler op bij de Eredivisieclub. Hekkensluiter Volendam is daardoor in punten (12) gelijkgekomen met Vitesse. Heracles heeft zeven punten meer en staat veertiende.

Het eerst schot op doel was van Jordy Bruijn, maar Volendam-doelman Mio Backhaus bracht redding. Enkele minuten later scoorde Volendam aan de andere kant wel via Lequincio Zeefuik. De aanvaller draaide zich goed vrij en kon hard inkoppen op een corner van Bilal Ould-Chikh.

De statistieken
De statistiekenFlashshare

Pas in de tweede helft slaagde Heracles erin goed druk te zetten op Volendam. Uit een voorzet van Ruben Roosken kon invaller Hornkamp in de 64e minuut de gelijkmaker binnenschuiven. Het is de eerste treffer van de 25-jarige aanvaller voor Heracles. De voetballer was afgelopen zomer overgekomen van Willem II, maar raakte in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Ajax geblesseerd en moest worden geopereerd aan zijn linkerenkel.

Zach Booth schoot nog van dichtbij over voor Volendam, Sven Sonnenberg kopte net over het doel van Backhaus.