Kaj Sierhuis helpt Fortuna Sittard met fraai afstandsschot langs RKC Waalwijk

Kaj Sierhuis heeft zijn zesde doelpunt van deze Eredivisie gemaakt
Kaj Sierhuis heeft zijn zesde doelpunt van deze Eredivisie gemaaktANP
Fortuna Sittard heeft in de strijd tegen degradatie een kostbare zege behaald. De Limburgers wonnen de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk dankzij een laat doelpunt van Kaj Sierhuis: 0-1. Fortuna vergrootte de voorsprong op nummer 16 RKC Waalwijk tot 9 punten. De ploeg die als zestiende eindigt moet aan het einde van het seizoen play-offs spelen om een langer verblijf in de Eredivisie te bewerkstelligen.

Het doelpunt van Sierhuis was een bijzonder fraaie. De voormalig jeugdinternational kreeg de bal in de 89e minuut aangespeeld en schoot, van ver buiten het zestienmetergebied, hard raak. Het betekende het zesde doelpunt in de Eredivisie dit seizoen voor Sierhuis en zijn eerste dit jaar.

Het lukte RKC, waar Michiel Kramer in de 81e minuut inviel, niet meer langszij te komen. De thuisploeg scoorde halverwege de tweede helft wel, maar aanvaller Chris Lokesa stond daarbij buitenspel.

RKC Waalwijk gaat volgend weekeinde op bezoek bij Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Henk Fraser heeft 5 punten meer dan FC Volendam en Vitesse, die op de zeventiende en achttiende plaats staan. Volendam ontvangt zondag sc Heerenveen en Vitesse gaat op bezoek bij Excelsior.