Katwijk laat kans op doorbekeren liggen tegen tien man van Almere City FC

Een lastige avond voor Almere
Een lastige avond voor AlmereProfimedia
Almere City FC heeft met tien man het bekeravontuur tegen de amateurs van Katwijk doorstaan. De nummer 14 van de Eredivisie kwam op sportpark De Krom in Katwijk eerst op achterstand en raakte daarna middenvelder Álvaro Peña kwijt met een rode kaart (twee keer geel), maar wist de wedstrijd toch tot een goed einde te brengen dankzij doelpunten van Yoann Cathline en Kornelius Hansen. De ploeg van trainer Alex Pastoor bereikte door de 2-1-zege de achtste finales van de KNVB-beker.

Katwijk begon aan het duel met goede statistieken. Er waren al acht overwinningen op rij geboekt op eigen veld en na 16 minuten stond de club uit de Tweede Divisie al met 1-0 voor dankzij een treffer van Ruben Doesburg. Vanaf de 24e minuut speelde het ook nog met een man meer, nadat Peña Doesburg onderuit haalde en met een tweede gele kaart kon inrukken.

Toch richtte Almere zich nog in de eerste helft op. Vanuit het niets maakte Cathline met een ferme uithaal gelijk. Tegen het einde van de eerste helft scoorde Hansen vanuit een vrije trap en leidden de bezoekers. In de tweede helft slaagde Almere er met de nodige moeite in de voorsprong vast te houden. Een goal van Katwijker Matthijs Hardijk werd nog afgekeurd wegens buitenspel.