Kelderkraker tussen Heracles en Almere eindigt in een doelpuntloos gelijkspel

Anas Tahiri van Almere City FC met Shiloh 't Zand van Heracles
Anas Tahiri van Almere City FC met Shiloh 't Zand van HeraclesProfimedia / ANP / ddp USA
De laatste wedstrijd van het Eredivisieweekend heeft geen winnaar opgeleverd. Sterker nog, er werd niet gescoord in het duel tussen Heracles Almelo en Almere City FC. Na dit gelijkspel hebben de nummers 16 en 17 nu respectievelijk drie en twee punten gesprokkeld.

Heracles Almelo stond met grote verwachtingen aan de aftrap van de wedstrijd waarin de eerste zege van het seizoen moest worden geboekt, maar wist een overwicht en het merendeel van de kansen niet in doelpunten om te zetten in de eerste helft. Al was er een afgekeurde goal van Shiloh ’t Zand en werd een strafschop teruggedraaid. De ploeg van trainer Erwin van de Looi had thuis tegen Willem II en uit bij Sparta eerder al punten gepakt.

Almere City FC was in de interlandperiode door het aantrekken van transfervrije spelers eindelijk op volle sterkte gekomen. Het recente vertrek van basisspelers Stije Resink was opgevangen de komst van Anas Tahiri en Thom Haye, die allebei een helft mochten meespelen in hun eerste optreden in deze competitie.

Honderd minuten

In de tweede helft bleef de wedstrijd het karakter van een degradatiekraker houden en was er zeer weinig opwinding voor de beide doelen. Waar Almere City FC thuis tegen FC Groningen nog op voorsprong was gekomen en uiteindelijk een punt pakte (1-1), leek de formatie van trainer Hedwiges Maduro op weg naar het tweede wedstrijdpunt.

De wedstrijd lag voortdurend en veelvuldig stil door ongelukkige botsingen en overtredingen. Uiteindelijk voegde scheidsrechter Allard Lindhout maar liefst 6 minuten toe aan de tweede helft. Maar de – opgeteld – 100 minuten waren voor beide ploegen onvoldoende om tot ook maar één treffer te komen. Zo kreeg de wedstrijd wat het verdiende: een brilstand.