Koploper PSV boekt moeizame zege op Go Ahead Eagles, maar eindigt met 10 man

Dest viert zijn goal met De Jong en Mauro Junior
Dest viert zijn goal met De Jong en Mauro JuniorANP
PSV is weer een stap dichter bij de landstitel gekomen. De koploper uit Eindhoven won de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles moeizaam met 1-0. Sergiño Dest maakte in de tiende minuut het doelpunt voor PSV.

De ploeg van coach Peter Bosz is dankzij de winst op 69 punten gekomen en heeft na 25 competitieduels het puntenrecord van Ajax uit het seizoen 1971/1972 geëvenaard. PSV bleef in Deventer voor de 41e keer op rij ongeslagen in de Eredivisie.

Go Ahead Eagles behield de zesde plaats, maar NEC kan zondag bij winst op sc Heerenveen die positie overnemen

Dortmund

Het was de laatste wedstrijd van PSV voor de return van komende woensdag tegen Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League. De Eindhovenaren speelden thuis met 1-1 gelijk. Voor aanvang van het duel was er een minuut stilte als eerbetoon aan de overleden oud-trainer en voormalig bondscoach Kees Rijvers.

PSV begon de wedstrijd in Deventer met Obispo centraal in de verdediging als vervanger van de geschorste André Ramalho. Mauro Júnior had ook een basisplaats, evenals Guus Til. Zij profiteerden van blessures bij Joey Veerman en Ismael Saibari.

Flashscore's rapportcijfers
Flashscore's rapportcijfersFlashshare

Lastig

Coach Bosz noemde Go Ahead Eagles vooraf 'een lastige tegenstander'. Daar was in de eerste 25 minuten van de wedstrijd weinig van te merken. PSV kreeg kans na kans en doelman Jeffrey de Lange moest een aantal keren ingrijpen. Op een schot van Dest in de tiende minuut had hij geen antwoord. De Amerikaan dribbelde vanaf links onbedreigd het strafschopgebied in en krulde de bal in de verre hoek langs de keeper.

In het tweede deel van de eerste helft werd de thuisploeg brutaler én gevaarlijker, maar tot een goal van Go Ahead leidde dat niet. Doelman Walter Benítez had wel moeite om een hard schot van Victor Edvardsen te keren.

De statistieken
De statistiekenFlashshare

De Jong

In de tweede helft drong de ploeg van coach René Hake fors aan, maar de defensie van PSV bleef overeind, zij het af en toe met moeite. Keeper Benítez moest zijn uiterste best doen bij inzetten van invallers Thibo Baeten en Enric Llansana. De ploeg van Bosz stelde er in aanvallend opzicht weinig tegenover. Spits en topscorer Luuk de Jong werd nauwelijks in stelling gebracht.

In de hectische slotfase moest PSV diep gaan om geen tegengoal te krijgen en liep Obispo tegen zijn tweede gele kaart aan. In blessuretijd had Johan Bakayoko ineens nog een kans op de 0-2, maar hij schoot de bal op de paal.